DAGING BLACK PEPPER DAN SALAD WRAP


                              DAGING BLACK PEPPER DAN SALAD WRAP



Salam semua,
Malam tadi anak mak cik Rose,Sophie dia buat makan malam yang simple sangat dan sedap.
Rasanya anak-anak bujang kita yang duduk jauh dari keluarga pun boleh buat. Jom kita buat sama-sama.


Mula-mula kita beli kulit (wrap) dia dulu. Boleh dapat kat mana-mana supermarket.
 Lepas tu, kita beli daging cincang 1 bungkus.  (lagi banyak inti dia lagi sedap, ya dak?)
Daging ni kita masak dengan black pepper sauce. (yang ni pun senang nak dapat kat frozen shop)
Tak payah masukkan apa-apa lagi dah. Biarkan mendidih. Tutup api.
 Ini rupa daging cincang tadi yang dah dimasak dengan black pepper sauce.
Sudah tu, kita siapkan pulak salad dia. Ikut suka kita nak masukkan sayur apa. Diatas, adalah antara sayur yang Sophie pakai untuk masakan dia.

Bila dah siap semua tu, panaskan wrap tadi kedalam oven untuk 1 minit. Keluarkan, kemudian masukkan daging dan salad tadi kedalam wrap dan gulung. Dah siap untuk dimakan.

Sorry, makcik terlupa nak ambik gambar daging black pepper yang dah siap. Tapi tentu semua dah tahu macam mana nak buat kan?
Selamat mencuba..

Rose
14th.Oct '12